prijzen-400

GIB valt in de prijzen!

Op 16 september werd de finale van de Heidelandprijs gehouden. Die prijs beloont de beste eindwerken (onderzoekscompetentie, geïntegreerde proef) van de laatstejaars van alle secundaire scholen uit de regio Noorderkempen. Jonathan Cazaerck van 6TW (vorig schooljaar) heeft daar de eerste prijs weggekaapt in de categorie praktische werken. Zijn geïntegreerde proef over Meten op afstand vond de jury bijzonder vernieuwend, van een hoog niveau en praktisch toepasbaar. Eigenlijk is Jonathan gewoon een uitvinder. Hij ontwikkelde zelf een programma om temperatuurmetingen te registreren, draadloos door te sturen naar een computer, in real time grafieken daarvan te maken en zelfs berichten hierover door te sturen naar een smartphone. Gebruikers van zijn programma kunnen zo bijvoorbeeld verwittigd worden dat hun koel- of verwarmingsinstallatie aan de andere kant van de wereld het laat afweten.

Jonathan heeft het GIB mooi op de kaart gezet. We hopen elk jaar zo’n werk te kunnen inzenden!

Alsof dit nog niet genoeg was kreeg Jonathan ook nog de prijs voor de beste presentatie en taalvaardigheid. Zijn voorstelling was dan ook helder en voor een leek goed te begrijpen (Jonathan dankt hiervoor de heer Antonissen).

Jonathan werd begeleid door Jan en Pieter De Bleser. Pieter is leerkracht mechanica, elektriciteit/elektronica op onze school. Jan is als externe specialist in informatica gevraagd om Jonathan mee te begeleiden. Wij feliciteren meteen deze begeleiders en klastitularis mevrouw Nicole Zoete met hun pupil!

Filip Van Elsacker eveneens van 6TW was ook bij de laureaten. Hij deed onderzoek naar bioplastiek. Hierbij maakte hij gebruik van peren en aardappelen om bioplastiek te maken, wat hij met succes voltooide.