3daagse400

Sportieve driedaagse

Op zoek naar avontuur

We zijn met het vijfde jaar sportwetenschappen zijn 3 dagen op survival geweest in de Ardennen. Na een lange treinreis en vele overstappen, waren we dan uiteindelijk aangekomen in de mooie Ardennen.

We begonnen de driedaagse meteen met de eerste activiteit, speleologie. Nadat we waren onderverdeeld in kleine groepjes, konden we beginnen. Twee uur lang in deze grotten was heel spectaculair om mee te maken. Van klimmen in de grot tot kruipen tussen de kleine gaatjes en gangetjes; we hebben alles gezien. De leerkrachten hadden gezegd dat we vies zouden worden en ze hadden geen ongelijk.

Met onze nog heel vieze kleren, wat normaal was want de grotten bestonden uit klei, stond de tweede activiteit al op ons te wachten. Eerst werden de zakken gecontroleerd: deodorant, shampoo, snoep… Al deze producten werden verboden, maar dat sluit niet uit dat wij deze dan niet zouden meenemen, dus werden onze zakken grondig gecontroleerd. Als dit gedaan was, konden we beginnen aan de dropping.

Verdeeld in kleine groepjes van zes personen werden we per groepje op stap gestuurd met een routebeschrijving en een kaart. Dit was een prachtige wandeling, maar ook wel een spannende. We moesten langs weien wandelen waar we wilde paarden moesten trotseren en onze schrik moesten overwinnen. Moe maar voldaan kwamen we uiteindelijk aan in onze kampplaats. Gelukkig stonden de zeilen er al om te slapen want het was al donker.

Met een al knorrende maag konden we dan beginnen met koken. Ravioli stond op het menu. Dit aten we dan met veel smaak op rond het kampvuur. Een betere maaltijd konden we ons op dat moment niet bedenken. Net op het moment dat we dachten dat het tijd was om te gaan slapen, hadden de leerkrachten nog een mededeling voor ons. Als we eten wilden voor de volgende dag, moesten we ons zakje gaan zoeken in het bos. Ze hadden voor elke leerling een zakje gevuld met genoeg eten om de dag te kunnen overleven, verstopt in het bos. Na een lange zoektocht hadden we ze dan toch uiteindelijk gevonden. Nu verlangden we allemaal naar een zalig warme douche, maar dan konden we enkel van dromen, want douchen stond niet op ons survival programma. Dan maar vies in onze slaapzak kruipen.

Na een lange, koude, natte en slapeloze nacht werden we gewekt voor de volgende dag. Dit was een dag vol avontuur. Via ferrata, hoogteparcours met een death ride en een pamperpaal en een speleobox stonden ook op het programma. Voor de avontuurlijk mensen onder ons was dit een superervaring, maar voor mensen met hoogtevrees was dit een lange dag. We gingen wel allemaal met een goed gevoel naar onze nieuwe kampplaats. We kwamen moe aan, maar de dag was nog niet voorbij. Onze slaapplaats moesten we zelf nog opzetten. We kregen een zeil, houten palen en wat sjortouw. In een mum van tijd stonden de palen en het zeil recht, we hadden dus een plek om te slapen die nacht. Eindelijk was het dan etenstijd, we scheurden van de honger dus de rijst die we kregen smaakte maar al te goed. Na het eten was het dan tijd voor een nachtwandeling. Als beloning kregen we een zak met marshmallows om te roosteren aan het kampvuur wat natuurlijk wel smaakte na zo’n lang dag.

De volgende morgen was het al tijd voor de laatste activiteit, mountainbiken. De fietsers onder ons waren natuurlijk in hun nopjes. Het was een vermoeiende tour in de bossen met veel plassen en slijk. Met vele steile hellingen en diepe dalen waren een paar valpartijen natuurlijk niet uitgesloten. Helemaal uitgeput van het mountainbiken en deze driedaagse was het dan tijd om te trein terug naar huis te nemen. Eenmaal aangekomen in Kapellen konden we niet wachten om te slapen in een lekker warm bed na een lange en warme douche. De survival was een zeer fijne en leuke ervaring, zeker voor herhaling vatbaar.

Margaux de Beukelaer 5SW6