toile400

Toil cirée

Bingo met ‘toil cirée’

Op dinsdag 19 januari kregen de vierdejaars hoog bezoek. Niemand minder dan Maurice en Lutgarde wilden met hen hun saffieren bruiloft vieren. En een feestje werd het!

An Claes speelde de rol van Lutgarde voortreffelijk. Dave Nauwelaerts moest met de rol van Maurice niet onderdoen. Ze zijn beiden lid van de Belgische Improvisatieliga (BIL). Deze organisatie staat reeds 25 jaar garant voor hoogstaand improvisatietheater.

De leerlingen hebben genoten van een rondje ‘toil cirée’. Hieronder verstaan we de combinatie van het traditionele bingospel waarbij er eens goed met de ‘ballen’ gespeeld kon worden, en toneel spelen met de plaatselijke jeugd.

Dankzij de al dan niet seksueel getinte inbreng van de leerlingen, kregen An en Dave de mogelijkheid zich volledig uit te leven. Zij genoten ervan en de leerlingen voelden zich een ware held aangezien ze superfier waren op hun coole ideeën.

De verhaalelementen zoals personages, ruimte, tijd kwamen op deze manier op een speelse manier aan bod. Succeservaring van de bovenste plank. Leerstof in combinatie met humor, wat kan een mens nog meer wensen.

De aanvraag voor een voorstelling in 2017 is reeds gedaan!