BadNeuenahr400

Bad Neuenahr

Uitwisseling Bad Neuenahr

Wij, de leerlingen van 6EM/MW, zijn van 14 tot 16 oktober op uitwisseling geweest in Bad Neuenahr. We werden op voorhand verdeeld onder onze Duitse uitwisselingspartners.
Wanneer we woensdagnamiddag toekwamen op het Peter-Joerres-Gymnasium, stonden zij ons op te wachten en vertrokken we naar ons gastgezin.

De eerste avond aten we bij het gastgezin en later op de avond gingen we naar een wijnproeverij in Mayschoss. Nadat we hadden geproefd van de Duitse wijn, zijn we met de hele groep hun stamcafeetje gaan bezoeken en hebben we nog wat van de Duitse cultuur kunnen proeven.

Donderdagvoormiddag namen we de trein richting Andernach, waar we het museum over de geiser van Andernach bezochten. Na het museumbezoek namen we de boot om de geiser te bezichtigen. In de namiddag gingen we verder naar Koblenz. ’s Avonds aten de meesten in Bad Neuenahr of bij het gastgezin. Na het eten speelden we gezelschapspelletjes in de school.

Vrijdagochtend moesten we allemaal vroeg uit de veren, want we zouden een voormiddag mee les volgen in de Duitse school. We volgden allemaal vier lesuren mee. Tijdens de middag hadden de Duitsers voor ons een barbecue georganiseerd. Na het eten was het alweer tijd om terug richting Brasschaat te vertrekken.

Liesje Hoeijmans