kamp c 400

Kamp C

Kamp C

Op dinsdag 22 september hebben we een uitstap naar kamp C te Westerlo gedaan. Daar was meneer Verbist onze gids en heeft hij ons informatie gegeven over alles wat ons kon helpen en inspireren bij ons jaarwerk, V(g)IP. Die dag hebben we voornamelijk gewerkt rond 4 thema’s, namelijk: energie – ruimte – water en materiaal.

Bij het thema energie, hebben we vooral gezien hoe we het beste kunnen omgaan met groene energie. We kregen informatie over hoe we zuinig kunnen zijn en hoe we optimaal moeten omgaan met deze energie.

Bij het thema ruimte, hebben we besproken hoe we een huis kunnen bouwen en aan welke regels we ons moeten houden om ons huis zo goed en stevig mogelijk te bouwen.

Bij het thema water, hebben we gezien welke toestellen thuis het minste water verbruiken en welke toestellen het meeste.

Het vierde en laatste thema ging over materiaal. Hier hebben we gezien hoe we ons huis het beste konden isoleren en kregen we een beeld over hoe een nieuwbouw en verbouwing eruit zien qua structuur, opbouw en doorsnede.

Op het einde van deze leuke en leerrijke klasuitstap hebben we nog een rolstoelrace gedaan. Op deze manier konden we ons inleven in de moeilijkheden die een rolstoelgebruiker in het dagelijkse leven ondervindt. Deze race was een competitie onder elkaar om zo snel mogelijk het parcours af te leggen en er is veel gelachen. Hierna hebben we een wandeling gemaakt op het mierenpad, met nadien een wedstrijd op het mierenpad tussen 2 groepen van de klas.

Amber Willemsen en Nicolas Claes uit 4TW