londen

Londen

Londen

Van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 maart. Voor velen onder ons een veel te korte, maar zeer aangename vierdaagse naar het felbegeerde Londen.
Vier dagen vol interessante bezienswaardigheden met een stevige portie vrije tijd. De eerste dag vlogen we er met zijn allen meteen in. Om half vijf in de ochtend opstaan was de eerste grote missie. Na een busrit en een boottocht kwamen we rond half één aan in Londen. Trafalgar Square was ons eerste ontmoetingspunt, waarna we aan een begeleide wandeling begonnen met Buckingham Palace, St James’ Park, Covent Garden als bezienswaardigheden.

Hierna zijn we rechtstreeks vertrokken naar onze jeugdherberg genaamd “Wombat” – een zeer aangename plek om met een grote groep de overnachten. Als afsluiter van de eerste dag zijn we met zijn allen in een zeer gezellig restaurant gaan eten.

De tweede dag konden we, vergeleken met de eerste, relatief uitslapen. Om negen uur moesten we allemaal klaar staan om aan onze gekozen activiteit te beginnen. Een voorbeeld hiervan was de Harry Potter wandeling, die dankzij een goede gids zeer aangenaam was. Het Emperial War Museum stond als volgende op de grote lijst. Dit gebouw bevatte zeer veel informatie over verschillende oorlogen, waaronder Groot-Brittannië heeft moeten lijden. Deze informatie werd dan ook zeer goed overgedragen aan het publiek met veel beeld- en geluidsmateriaal.
Na enige vrije tijd te hebben gekregen, verzamelden we aan het Piccadilly Circus om als avondactiviteit een film te gaan kijken in de plaatselijke cinema. Er was keuze uit verschillende films, waarvan “The Revenant” door bijna iedereen werd gekozen. De film op zich was vrij goed, maar de meningen over een cinemabezoek in Londen waren verdeeld. Na de film gingen we terug richting Wombat om aan onze nachtrust te beginnen.

De derde en laatste volledige dag zijn we wederom begonnen met een fijne wandeling doorheen de verschillende wijken van Londen. Hierbij hebben we foto’s moeten nemen van bepaalde plekken, zoals de straat waar Jack the Ripper iemand zou hebben vermoord tijdens de Industriële Revolutie. Hierna kwam de tweede activiteit naar keuze aan bod. Eén hiervan was het prachtig Natural History Museum. Een gratis museum waar zoveel tijd in is gestoken, om het tot dit niveau te brengen, is vrij zeldzaam tegenwoordig. De rest van de avond kregen we vrije tijd en daarna gingen we weer naar de jeugdherberg om terug op energie te komen.

Vrijdag was het tijd om in te pakken. De reis werd afgesloten met een zeer aangename wandelingen aan de kliffen van Dover en daarna gingen we verder op weg naar huis. Het was zeker een geslaagde schoolreis die nog vele jaren in het schoolplan mag blijven staan.

Arthur Heylen