verkeersdag

Verkeersdag

Omdat het GIB veilig verkeer bijzonder belangrijk vindt, organiseerde we ook dit jaar weer een projectdag rond verkeerseducatie. Op vrijdag 22 april werd voor de leerlingen van het 5de jaar een projectdag op poten gezet die heeft bijgedragen tot het vormen van een verantwoord rijgedrag als autobestuurder. De leerlingen konden in een doorschuifsysteem proeven van allerlei workshops. Bij een eerste workshop kreeg men een woordje uitleg van de Responsible Young Drivers, die hen aan de hand van een vormingspakket stimuleerden een veilige houding aan te nemen in het verkeer. Deze woorden werden kracht bijgezet door een praktische proef met de zogenaamde promillebrillen en de promillekart. Hierbij maakten de leerlingen kennis met de invloed van alcohol op het rijgedrag.

Daarnaast konden de leerlingen luisteren naar getuigenissen van ‘Anonieme Alcoholisten’ en een spreker van ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’. De leerlingen waren sterk onder de indruk hiervan. Vervolgens werd er een workshop gegeven rond het belang van ‘gordeldracht’. Na een theoretische uiteenzetting van de federale politie, mochten de leerlingen zich verder laten overtuigen van het nut van de veiligheidsgordel door een ritje in de tuimelwagen. Iedereen was 200% overtuigd!

Als laatste workshop kregen de leerlingen een woordje uitleg over gevaarlijke verkeersituaties in Brasschaat, gegeven door Matrix verzekeringen. Hierbij werd tevens de nodige aandacht besteed aan het invullen van een aanrijdingsformulier. Na afloop van deze workshop konden de leerlingen deelnemen aan een prijsvraag over verkeer. Alec Verlinde van 5SW6 ging hierdoor aan het einde van de dag naar huis met 10 bioscooptickets, waarvoor een dikke proficiat.