finale-heidelandprijs-voor-wiskundewandelingw

Heidelandprijs

Vorige week woensdagavond hebben vier leerlingen van het GIB de tweede plaats behaald in de Heidelandprijs. Dit is een wedstrijd die gehouden wordt onder alle scholen van onze regio met de bedoeling de beste onderzoekscompetentie of geïntegreerde proef van het afgelopen schooljaar te belonen.

Siebe Verfaillie, Emma Verschueren, Nicolas Winderickx en Mathias Heirman vertegenwoordigden 6WWi6 en 6EWi met een presentatie van hun onderzoekscompetentie wiskunde. Zij kwamen uit in de reeks “praktische werken” omdat zij een bijzonder “waanzinnige wiskundewandeling” in elkaar hebben gestoken. De jury vond de aanpak origineel. De wiskunde wordt letterlijk op straat gebracht. Je kan de wandeling met opgaven en oplossingen downloaden op de startpagina van de website van onze school en enkele juryleden van de Heidelandprijs hadden de wandeling ook effectief gedaan. Hun hersenenhebben zeker gekraakt want de opgaven zijn pittig en ook de routebeschrijving kan je niet volgen zonder de nodige wiskundige inspanningen!

Waar landt de hand die Brabo wegwerpt? Hoe vouw je een stuk papier zodat je met één scheur de stralende Antwerpse “A” te voorschijn tovert? Hoe handig zou het zijn als een Antwerps handje zes vingers telde?

De presentatie woensdag was interactief en humoristisch. Een dikke pluim voor onze ex-leerlingen en zeker ook voor de mentor/wiskundeleerkracht Els Scheurweghs!

Volgend jaar is het GIB gastheer voor de Heidelandprijs. Wij hopen opnieuw op mooie GIP’s en OC’s.