Bezoek windmolenpark

Mega Windy

Op 14 maart zijn de klassen 3TW en 4TW het windmolenpark Mega Windy gaan bezoeken.

We zijn om 07.50 met de fiets vertrokken we hebben een rit van 1,5 uur door het militair domein van Brasschaat en zo via Kalmthout richting Nieuwmoer gefietst. Toen we aankwamen, gingen we met z’n allen naar boven waar iemand van het personeel een presentatie gaf. Na een lange maar leerrijke powerpointpresentatie, zijn we vertrokken naar het windmolenpark om dit eens in de praktijk te bekijken. Toen we aankwamen, mochten we in groepen van 7 personen de windmolen binnengaan en beklimmen. Ondertussen gingen de andere groepen eten. Toen ik binnenkwam, zag ik dat er toch heel wat elektronica bij kwam kijken. Je mocht met de trap omhoog gaan tot ongeveer 20 meter hoog. Daar kregen we informatie over de machines van de windturbine. Wanneer elk groepje dit bezocht had, zijn we opnieuw richting school gefietst. Het was een leerrijke dag voor de leerlingen van TW

Didier Van Eecke uit 4TW.