DSC05004

Wiskunnend Wiske … op naar de volgende ronde…

Wiskunnend Wiske is een jaarlijkse wedstrijd van de VUB voor klassen uit het secundair onderwijs die wiskunde op een unieke manier willen toepassen. Onze 6 Economie-Wiskunde doet dit jaar mee.

Onder leiding van Els Scheurweghs heeft 6 EWi een leuk fimpje gemaakt, ter ondersteuning van hun danstalent kregen ze hulp van Monique Verleije van het secretariaat.

De omschrijving van de opdracht was:

Het majorettekorps waar Wiske meedanst, wordt 20 jaar en dit wordt gevierd met een grote mars. Ter gelegenheid van dit groot feest leren Wiske en de andere majorettes een nieuwe dans. Deze dans start door allemaal in een rij achter elkaar te marcheren gedurende 8 tellen. Daarna hebben de majorettes 8 tellen de tijd om van plaats te wisselen. Dit gebeurt als volgt. De majorette vooraan in de rij begint een tweede trein, zonder zich om te draaien. Vervolgens gaat de nieuwe leidster van de eerste rij, vooraan in de tweede rij staan. De danseres daarna (voor even de leidster van de eerste rij) zet zich achteraan in de tweede rij. Vervolgens danst de nieuwe leidster uit de eerste rij naar de plaats vooraan in de tweede rij, de daarop volgende achteraan, enzovoort. Deze beweging herhaalt zich tot wanneer de oorspronkelijke rij verdwenen is en er een nieuwe rij gevormd werd.

De creatieve opdracht was: oefen deze dans met jullie klas en post het filmpje op de Facebookpagina van Wiskunnend Wiske. De creatiefste inzending wordt beloond met een Rubiks kubuskit!

En dat heeft 6 EWi dus gewonnen! Ze mogen door naar de finale op “PI-dag”, 14 maart!!!

Nogmaals, een dikke proficiat aan 6EWi en het Wiskunnend Wiske-team!