FrŸhlingsbilder

Bad Neuenahr

In maart was het eindelijk zover. De Duitse studenten uit Bad Neuenahr kwamen op bezoek in Brasschaat. Na het uiterst prettige verblijf in de Duitse zustergemeente, werd er reikhalzend uitgekeken naar de inmiddels bekende gezichten. Rond de middag kwam de bus vol enthousiaste leerlingen de speelplaats van het GIB opgereden en was het tijd voor een eerste kennismaking met Brasschaat. Er werd baseball gespeeld, voor Duitse leerlingen een primeur, er werd een wandeling gemaakt door het park en er werd veel bijgepraat. Na deze zonnige namiddag was het tijd voor het avondeten. Alle leerlingen gingen naar huis met hun uitwisselingsstudent en maakten zich daar klaar voor een avondje bowlen. Daar werd er heel wat afgelachen en de sfeer zat goed.

De volgende ochtend was het tijd om de uitwisselingsstudenten kennis te laten maken met Antwerpen. Daar werd er een rally, gemaakt door de leerlingen van het GIB, gedaan, waarbij het grootste deel van ’t Stad doorkruist werd. Bij afloop van de rally was er een vrij moment, waarvan lustig gebruikt werd gemaakt om de Meir te ontdekken.

Nadien was er een bezoek aan het Red Star Line museum, waar de geschiedenis van de haven uit de doeken gedaan werd. Na dit museum was er nog even vrije tijd, waarna iedereen samenkwam om de wedstrijd van de Rode Duivels te volgen. De knorrende magen werden nadien gestild met pizza.

De laatste ochtend was aangebroken en de leerlingen hadden hun best gedaan om een onvergetelijk ontbijt te maken. Koffiekoeken, een onbekend begrip voor de Duitse studenten, pistolets, koffie en charcuterie à volonté zorgden voor een opperbeste sfeer. Tijdens het ontbijt werd er ook nog een kleine quiz georganiseerd om te testen hoeveel de Duitse leerlingen hadden onthouden van hun verblijf in Brasschaat. Helaas was na het ontbijt opnieuw het moment aangebroken om afscheid te nemen. Waar vorige keer “bis bald” gezegd werd, was het nu “vaarwel”. Het was een uitwisseling die niemand snel zal vergeten. De Duitse taal werd weer stevig geoefend en op de proef gesteld en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Tschüss!