brussel

Brussel

Op dinsdag 30 mei bezochten wij, 4E, het Oxfam inleefatelier Mondiapolis en het Vlaams Parlement.

Na een ochtendwandeling van Brussel-Centraal naar Molenbeek leerden we bij Oxfam de voor- en nadelen van globalisering kennen. Deze konden we meteen aan den lijve ondervinden tijdens een rollenspel rond kledingproductie in het inleefatelier.

Op weg naar onze picknickplaats in het Warandepark passeerden we tal van Brusselse bezienswaardigheden zoals het Beursgebouw, de Wetstraat en natuurlijk de Grote Markt. Hier hielden we even halt omdat Ruben en Megan geïnterviewd werden door Radio 2 over de start van de Tour De France 2019 in Brussel.

Na de zonnige lunch in het park verkenden we het Vlaams Parlement. De ingewikkelde Belgische staatsstructuur werd meteen duidelijk en een bezoek aan de plenaire vergaderzaal en de vergadering van de commissie Onderwijs maakte alles levensecht. We bleken uitstekend op de hoogte te zijn van het Vlaamse politieke landschap waardoor we als kers op de taart werden ontvangen in het bureau van de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans. Na deze bijzonder unieke ervaring spoorden we moe maar voldaan terug naar het GIB.