kamp-c

Kamp C

De uitstap naar kamp C was zeer boeiend. Ik heb veel bijgeleerd en ben te weten gekomen over wat er allemaal gaande is met de wereld en hoe we dit kunnen oplossen.

Het ging allemaal over duurzaamheid en de opwarming van de aarde. Hoe men duurzaam kan bouwen, welke invloed dit heeft op de aarde en hoever we nu al staan. Ik wist voor we naar kamp C gingen helemaal nog niet hoe erg het al was met de opwarming van de aarde. Nu wel en deze uitstap heeft mij geleerd welke drastische maatregelen er moeten genomen worden bij het bouwen van een huis en dat er bijvoorbeeld veel water en warmte moeten bespaard worden.

Ik schrok wel echt van de hoeveelheid liters water die er gemiddeld bij elke situatie verspild worden. Het was ook heel boeiend om te zien hoe een muur, vloer en dak worden geïsoleerd. Dit heb ik kunnen zien aan de hand van de doorsnedes van de muren met een verschillende structuur. Dit heeft allemaal een invloed op de opwarming van de aarde. De getoonde video zorgde ervoor dat ik eindelijk besefte hoe erg de gevolgen zijn en dat we er dringend iets aan moeten doen.

Xander Moors, 4TW