IMG_2565

Extra Sportdag

Na een zeer vermoeiende voormiddag stond er ons nog een veelbelovende namiddag te wachten.

We werden ontvangen door een zeer enthousiaste trainer. Na een korte inlichting over de geschiedenis van het polsstokspringen, begonnen we aan de opwarming. Deze bestond uit turnoefeningen gebaseerd op kracht en techniek die we later in de dag zouden gebruiken bij het polsstokspringen zelf.

Het leerproces verliep in verschillende stappen. Het afmeten van de stappen op de piste werd gevolgd door een kleine aanloop op de springplank. Eens je over de beek was geraakt, mocht je aan het echte werk beginnen. Hoewel het principe van het polsstokspringen vrij simpel leek, was het toch een hele opgave om het onder de knie te krijgen.

De uitleg en het aanleren verliep zeer snel waardoor een eventuele achterstand niet kon worden bijgewerkt. Wat wel een jammere zaak was als je niet op tijd de techniek doorhad. Los van dit puntje was het een zeer geslaagde activiteit waar toch wel een paar verborgen talentjes naar boven zijn gekomen.