wisselbeker MVR

Verslag finale Marc van Roey wisselbeker 2018

Naar jaarlijkse traditie kruisten afgelopen donderdag 2 ploegen uit de 3de graad de degens om te strijden voor de felbegeerde wisselbeker Marc Van Roey.

Na een spannende competitie tussen 8 ploegen uit de 3de graad, kwamen 5sw en 6sw als finalisten uit de bus.

Het beloofde een thriller van formaat te worden. De 2 ploegen hadden immers geen enkele wedstrijd verloren in de voorrondes.

5SW begon erg sterk aan de wedstrijd en zag zijn inzet beloond met een 1-0 voorsprong na een afgeweken schot dat in doel belandde. Deze score konden ze een tijdje vasthouden, tot 6SW onder leiding van Bob Mulders de druk opvoerde. Het sterke duo Zeb Mertens en Nicolas Creyf zochten openingen op de flanken en vonden deze ook: 1-3 voor de rust was het verdict. Toen Dylan in de 2de helft een sprint uit zijn benen schudde, was de 1-4 een feit. De kopjes bij 5SW gingen wat omlaag, 6SW kon de overwinning ruiken en duwde het gaspedaal nog even verder in. Een 5de doelpunt was onvermijdelijk. Een late eerredder van Frederik De Wachter kon de nederlaag niet verhelpen.

2-5 was het eindverdict en 6SW mocht voor de 2de maal op rij de beker mee naar huis nemen. Een unicum in de GIB-traditie dat een ploeg 2x op rij de beker opnieuw op de schouw mag zetten. Proficiat!!!

MVR 2