Richtingen & lessentabellen eerste graad

Studierichtingen

In de eerste graad krijg je op onze school een brede oriënterende vorming. Wiskunde, Nederlands en Frans krijgen de volle aandacht. Zo krijg je een stevige basis voor de volgende jaren.

In de taalvakken word je mondig(er) en zelfredzaam, vanaf de eerste les. Zijn expressie en creativiteit jouw ding? Bekijk onze keuzevakken dan maar eens!

Bij Frans en wiskunde krijg je telkens één extra lesuur differentiatie. Kan je meer aan? Dan krijg je moeilijkere oefeningen en complexere uitdagingen. Heb je moeite met de basisdoelen? Dan krijg je bijkomende oefeningen, zodat je de leerstof écht beet hebt. Deze differentiatie organiseren we klasdoorbrekend.

Vanaf het tweede jaar krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Deze is voor iedereen hetzelfde. Daarnaast kies je een basisoptie:

  • moderne talen en wetenschappen;

  • STEM-wetenschappen;

  • economie en organisatie.

Deze basisopties zijn nog maar een proevertje. Op het einde van het tweede jaar maak je pas écht een keuze voor een bepaalde studierichting.

Door in te spelen op je interesses en talenten trachten we je op het einde van het tweede jaar een doordachte en bewuste studiekeuze te laten maken voor de tweede (en mogelijk derde) graad.

Lessentabellen

Eerste jaar

Lessentabel 1e jaar

* klasdoorbrekende differentiatie

Neem zeker een kijkje naar ons aanbod van de keuzevakken.

Tweede jaar

Lessentabel 2e jaar

*I: wekelijkse inhaalles

Meer informatie over de eerste graad kan u vinden op deze pagina.