Je werkt aan je toekomst

Een sterke basis

Wiskunde, Nederlands en Frans krijgen de volle aandacht. Zo krijg je een stevige basis voor de volgende jaren.

In de taalvakken word je mondig(er) en zelfredzaam, vanaf de eerste les. Zijn expressie en creativiteit jouw ding? Bekijk onze keuzevakken dan maar eens!

Bij Frans en wiskunde krijg je telkens één extra lesuur differentiatie. Kan je meer aan? Dan krijg je moeilijkere oefeningen en complexere uitdagingen. Heb je moeite met de basisdoelen? Dan krijg je bijkomende oefeningen, zodat je de leerstof écht beet hebt.
Deze differentiatie organiseren we klasdoorbrekend.

Wetenschap en techniek leer je overal

Leren uit een boek alleen is in het GIB al lang uit de mode.
Bij ons doe je experimenten in het labo, ga je op verkenning in de natuur, programmeer je een robot...
Wetenschappen en techniek? Ze zullen onze toekomst meer en meer bepalen. Leer je weg er nu al in te vinden! Of ga er dieper op in met een STEM-keuzevak!

Zoek en vind je plaats in de wereld

Wetenschap en techniek bepalen dan wel grotendeels onze toekomst, ze bieden daarom nog geen antwoord op al onze vragen. Vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, economie, mens en maatschappij én levensbeschouwing leren je plaats vinden in de wereld.

Wat na het eerste jaar

Vanaf het tweede jaar krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Deze is voor iedereen hetzelfde. Daarnaast kies je een basisoptie:

  • moderne talen en wetenschappen

  • STEM-wetenschappen

  • economie en organisatie

Deze basisopties zijn nog maar een proevertje. Op het einde van het tweede jaar maak je pas echt een keuze voor een bepaalde studierichting.

Doorgroeien in de tweede graad

Nu moet je dus kiezen. Maar geen nood, op het einde van het tweede jaar gaan we samen met jou op zoek naar de juiste studiekeuze. Ben je een wetenschapper, een probleemoplosser, een ondernemer? Ben je eerder iemand die begaan is met mens en maatschappij? Spreek je graag verschillende talen? Of heb je sportieve genen die je verder wil ontwikkelen?

Welke interesse je ook hebt, we hebben een geschikte studierichting voor jou in de tweede graad.

Interesses uitdiepen in de derde graad

Combineer je wetenschappen en economie met een sterke opleiding vreemde talen? Of mag er voor jou nog een flinke dosis wiskunde bij? Blijf je sport combineren met een sterke wetenschappelijke vorming? Ga je verder in gedrags- en cultuurwetenschappen? Of word je liever ondergedompeld in het bedrijfsleven?
Start je een mini-onderneming of ga je helemaal voor techniek?

Aan jou de keuze.

In het zesde jaar krijg je de kans een eigen vak te kiezen waarbij je klasoverschrijdend je interesses en talenten kan botvieren.

Eén ding is zeker: op het GIB vind je een enorme waaier aan studierichtingen waarmee je alle mogelijke opleidingen aan de hogeschool of universiteit aankan.